De beste leertips

Om je goed voor te bereiden op je examen hebben we wat video's voor je gevonden. Ze helpen je efficiënt te leren en vergroten de kans dat je straks je diploma haalt. We duimen voor je!

Wat te doen voor je tentamen behalve leren?

Neuropsycholoog Jérôme Gijselaers neemt in dit college je agenda over. Hij vertelt je wat je het beste kunt doen op de dag vóór je examen. En nee, dat is niet alleen 'goed leren'. Sterker nog: het heeft vooral te maken met veel hardlopen en weinig koffie drinken.

Waarom jij je gele markeerstift beter kunt weggooien...

Ken je ze? Die samenvattingen die met roze, gele én oranje markers zijn bewerkt en waarin je in een oogopslag ziet wat nou écht belangrijk is? Nou, zo effectief is dat dus niet. Volgens psycholoog Gino Camp ga je er namelijk niet beter van leren. Wat je dan wel moet doen hoor je gelukkig ook!

Tips van psycholoog Najla

Er gaan vele verhalen rond over hoe jij je tentamens het beste kunt voorbereiden. Dus wil jij een tien gaan halen met zo min mogelijk moeite? Bekijk dan deze video van Najla. 

6 studietips die wél werken én tijd besparen

In deze animatie zie je de volgende 6 studietips die werken en tijd besparen. Markeer bijvoorbeeld zo min mogelijk en structureer informatie.