Trotse verhalen
Studenten én afgestudeerden van Inholland zijn ondernemend, ambitieus en innovatief. Zij laten dit zien door hun inzet en de vele projecten die zij doen. Vaak in opdracht van het werkveld en met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Lees hier hun trotse verhalen in tekst en beeld.
Scriptie legt problemen van Caribische studenten bloot en wint prijs
Dioröna Spaans (25) kwam als 16-jarige naar Nederland en schreef haar scriptie over de problemen waar Caribische jongeren tijdens hun studie in Nederland tegenaan lopen. “We zijn Nederlands, maar kennen de weg niet”, aldus Dioröna. De scriptie is beoordeeld met een zeldzame 10 én een scriptieprijs. En nu? “Ik ben heel blij dat het niet bij papier blijft. In mijn scriptie doe ik een aantal aanbevelingen, van taallessen en workshops over de rechten en plichten tot sociale activiteiten en persoonlijke begeleiding voor de studenten. Dat mag ik nu werkelijkheid laten worden, want ik heb een aanstelling bij Inholland gekregen.’’
Verder kijken dan gebruikelijk is
De opleiding Integrale Veiligheidskunde organiseerde het grootste Blended Intensive Program van Inholland tot nu toe in samenwerking met Høgskulen på Vestlandet (Noorwegen) en Universidade do Porto (Portugal). Derdejaarsstudent Tim van Werkhoven (21) was een van de 85 studenten die deelnam aan de week en vertelt wat hij ervan vond.
Tim: “De Intensive week was onderdeel van het vak Urban Transformation and Public Safety. De vraag is dan hoe je omgaat met veiligheidsvraagstukken in de openbare orde. Bij de renovatie van de Rijnhaven komt er een drijvend park en worden nieuwe panden gebouwd. Zowel voor onze deur op de Kop van Zuid als op Katendrecht. Op de eerste dag gaf gemeente Rotterdam een presentatie over dit plan. We mochten vragen stellen, tekeningen bekijken en beleidsstukken uitwisselen. Daarnaast kregen we verschillende gastcolleges. Het intercultureel samenwerken aan verschillende opdrachten en de interactie met de internationale studenten vond ik erg interessant. Wat zijn gebruiken in Noorwegen? Hoe werken zaken in Portugal? En waarom? Verder kijken dan dat hier in Nederland gebruikelijk is. Dat vond ik echt heel leuk. Op de laatste dag gaf ik met mijn groepje een presentatie over het Deliplein op Katendrecht. Als je de Rijnhavenbrug overloopt zie je allemaal restaurantjes. Loop je iets verder, dan heb je veel donkere steegjes, weinig verlichting, graffiti op de muren en overlast van deelscooters. Hoe kan dit contrast zo groot zijn? We beschreven kritisch wat we aantroffen en presenteerden ons verkennend onderzoek. De rest van deze studieperiode werken we het verder uit en leveren we als eindproduct een adviesrapport met maatregelen aan".