Onderzoek

Lectoren, onderzoekers en studenten werken nauw samen met de beroepspraktijk en samenleving aan (maatschappelijke) vraagstukken, passend bij onze kernwaarden duurzaam, gezond en creatief. De resultaten, oplossingen en innovaties leveren een belangrijke bijdrage aan het werkveld en de maatschappij, zowel nationaal als internationaal. Bovendien implementeren we deze nieuwe inzichten in ons onderwijs.

“Studenten van de technische opleidingen kunnen binnen de innovatieprojecten kennismaken met Big Data-technieken, die bij de deelnemende bedrijven ingezet worden om het faalgedrag van hun machines te kunnen voorspellen.”

- Tjeerd van der Ploeg, associate lector Date Driven Smart Society

VOORBEELD


Lector Cock Heemskerk wint RAAK Award

‘Een project met grote potentie in de praktijk’

“Dit project is geweldig om te doen, alles waarover we tijdens onze opleiding Werktuigbouwkunde leren zit erin! Materiaalkeuze, regeltechniek, elektrotechniek, sterkteleer, aerodynamica, enzovoort” aldus Max Dam, teamleider FiberShark.

CASE


Windwagen wedstrijd

“Lieke Kampstra is de pilote van de wagen. Hoe het team tot die keuze kwam? Simpel, zij is de lichtste van het stel en past het best in de cockpit. Hoe minder ballast, hoe sneller de wagen kan rijden.”


VOORBEELD


TechValley

Om studenten in de praktijk te kunnen laten oefenen met wat ze in theorie geleerd hebben, heeft het samenwerkingsverband TechValley machines beschikbaar gesteld aan Inholland Alkmaar. De eerste machines van bedrijven Holland Mechanics en Total Productivity zijn inmiddels afgeleverd bij het Innovatielab.