Snel aan de slag

In je dagelijkse werk maak je gebruik van onze verschillende voorzieningen. We geven je handige links zodat je meteen aan de slag kunt.

Praktische informatie via webinars

Wij helpen je graag op weg bij alles wat Inholland te bieden heeft. Doe daarom mee met onze webinars. Ze bieden praktische informatie en ondersteunen je bij het wegwijs worden in onze organisatie. Elke maand kun je gratis gebruik maken van de online webinars. Van Online Lesgeven in Teams tot het gebruik van Iris, Moodle en Online Basisdidactiek: bepaal zelf aan welke onderdelen je wanneer behoefte hebt. Kijk voor ons actuele aanbod op het Leerportaal HR en schrijf je in! We breiden ons aanbod komende periode verder uit. Heb je vragen, ideeën? Stuur een mail naar professionaliseren@inholland.nl

Maak kennis met Iris

Maak kennis met Iris, ons intranet waarmee je overal en altijd toegang hebt tot de voor jou relevante informatie. Denk aan je meest gebruikte programma’s, evenementen, je favoriete documenten, praktische informatie over Inholland en nieuws. Via Iris heb je ook toegang tot Weten & Regelen, waar je alle informatie over Inholland vindt en antwoorden op je vragen. Onder andere ook over corona. Bij de inrichting van Iris sta jij als eindgebruiker centraal.

Start Iris op (in Google Chrome of Microsoft Edge) en stel zelf je startpagina samen. Via de tegel ‘Hoe werkt Iris’ hebben we vragen en antwoorden voor je verzameld en lees je hoe je Iris als startpagina kunt instellen. Ook staat daar een instructievideo voor je klaar. Of volg ons webinar.

Online Onderwijsondersteuning

Het platform Online Onderwijsondersteuning biedt je ondersteuning bij het geven van online onderwijs.Hier vind je informatie over de mogelijkheden van online onderwijs en je kunt er met je vragen terecht. Heb je leuke ideeën, tips of ervaringen met online onderwijs? Deel ze dan via het platform. Op het platform kunnen studenten én docenten kennis delen en ophalen. Het platform bevat onder andere (informatie over) apps die je kunt gebruiken voor je overleg of je projectgroepen.

Vitaal thuis

Wat zijn jouw uitdagingen? Zit je veel achter een beeldscherm, heb je een jong gezin of ben je de balans werk-privé even kwijt? Er zijn genoeg redenen om bezig te zijn met je gezondheid. Mentaal en fysiek. Bij Inholland helpen we je daar graag bij. Bekijk ons aanbod, tips en mogelijkheden op ons platform Vitaal thuis.

Tips voor je thuiswerkplek

Omdat we momenteel zoveel mogelijk vanuit huis werken is het belangrijk om een goede werkhouding te hebben. Maar hoe zorg je er nu voor dat je thuis ook optimaal werkt? Bekijk onze e-learning Slimmer thuiswerken waarin je leert de optimale thuiswerkplek in te richten met adviezen over meubilair, verbindingen en werkwijze.

Als je last krijgt van fysieke klachten door het thuiswerken kun je je laagdrempelig en zonder wachttijd laten screenen. Meld je dan aan voor de thuiswerk-hulplijn. Je kunt telefonisch vragen stellen, je klachten bespreken en je ontvangt tips over een juiste werkhouding. Ook bieden we coaching en specifieke trainingen rond thuiswerken, je werk-privé-balans en meer.

Servicepunt

Via het Servicepunt kun je van alles online regelen. Je kunt via deze digitale service-omgeving laptops, camera's en allerlei andere apparatuur reserveren en bestellen. Ook je parkeerplaats en een flexplek. Je vindt er formulieren, handleidingen en allerlei andere handige zaken.

Zit wat je zoekt er op het eerste oog niet bij? Zoek dan eerst in Weten & Regelen op Iris.

Flexibel Werken en Leren

Wij werken aan een flexibele leer- en werkomgeving die aansluit op een moderne vorm van onderwijs en samenwerken. Bij Inholland hebben we geen vaste werkplekken meer, heeft bijna iedereen een laptop en werken we samen met kantoorsoftwarepakket Office 365.

Meer informatie:

Wil je online een één-op-één-gesprek voeren? Dit kan prima via Skype. Online samenwerken doen we in Microsoft Teams. Zo kun je vergaderen, documenten delen, maar ook één-op-één chatten. Handige tips en een handleiding vind je op de Sharepoint-pagina over Teams.

Bibliotheek

Alle studenten en medewerkers van Inholland hebben toegang tot onze online bibliotheek. Daarin vind je een grote collectie aan digitale vakinformatie en wetenschappelijke artikelen. Je kunt op elk moment zelf zoeken. Ben je op zoek naar informatie over een specifiek onderwerp of wil je hulp bij het zoeken naar literatuur? Dan staan onze informatiespecialisten voor je klaar.

Meer weten? Hier lees je er alles over.

Power BI: een wereld van getallen

De BI-omgeving van Inholland bevat veel rapportages die je kunnen ondersteunen bij je werkzaamheden. Power BI kan je benaderen via het Informatieportaal. Wil je meer weten over Power BI? Volg een van de webinars:

Werk veilig met persoonsgegevens!

Wij werken in een omgeving met veel informatie en volgens de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het is belangrijk dat wij zorgvuldig omgaan met de persoonsgegevens van zowel collega's als studenten. Als je deze 10 regels voor veilig werken met persoonsgegevens volgt, dan ben je al op de goede weg! Meer informatie over Informatieveiligheid

Aan de slag in onze digitale leeromgeving

In ons onderwijs maken studenten en docenten gebruik van de digitale leeromgeving Moodle. Er is een toolbox beschikbaar waarin we je op weg helpen met behulp van e-learning. De ambassadeur van je opleiding kan je hierbij ondersteunen.

Persoonlijk Inholland-account

Met je eigen Inholland-medewerkersaccount kun je gebruik maken van de computers en werkplekken op alle Inholland-locaties en overal ter wereld inloggen. Alle Inholland-locaties hebben wifi van eduroam. Met je inloggegevens heb je toegang tot het Inholland-netwerk.

HR2Day: informatie over jou

Je persoonsgegevens wijzigen, je salarisstrook bekijken, je declaraties indienen. Dat doe je bij ons in HR2Day. Dit is het personeelsysteem waar je ook je verlof aanvraagt en je functionerings- en beoordelingsgesprekken vastlegt. Benieuwd? Ga naar het HRM Portaal. Via single sign on log je automatisch in. Via het (tabblad) Interaction Center kun je je gegevens inzien, wijzigen en bijvoorbeeld verlofdagen aanvragen.

Heb je vragen over het gebruik van HR2day? Op de startpagina van HR2Day vind je onderaan instructievideo’s. Of mail of bel (023 52 231 23) het Service Center HRM.

Verzuim

Wij vinden het fijn als je je werk in alle gezondheid kunt doen. Helaas gebeurt er soms iets waardoor je je werk even niet kunt doen. Bekijk ons verzuimprotocol voor welke stappen je neemt in zo'n situatie.

Roosters en inzetplanning maken

Ga je aan de slag met het plannen en voorbereiden van roosters voor je studenten en inzetplanning voor je medewerkers? Vera Pollmann van de afdeling IVT helpt je met het maken van een goede start (is het halve werk) in de applicatie Inzetplanning. Zoek contact met haar via vera.pollmann@Inholland.nl.

Podcast Rondje om

In de podcast 'Rondje om' hoor je docenten van Hogeschool Inholland praten over hun passie voor het docentenvak. Waarom zijn ze docent geworden? Wat is hun visie op onderwijs? Hoe moeten studenten zich ontwikkelen? En welke bijzondere ervaringen hebben ze opgedaan? Ga je mee een rondje om? Meer weten? Check inholland.nl/werkenbij.