Verpleegkunde (hbo-v)

1. Opleiding


Wil je weten hoe de opleiding in elkaar zit? Kijk dan deze video van onze student Meike.

2. Projectonderwijs


Tijdens de opleiding werk je veel met projecten. Hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk deze video met studente Meike.

Stagelopen is heel belangrijk bij de opleiding Verpleegkunde, je leert om de theorie toe te passen in de praktijk. Student Femke vertelt in deze video over haar stage.

3. Hulp bij kiezen


Verpleegkunde gaat over mensen die zorg nodig hebben. In die volgorde: eerst de mens, dan de zorg. Want met de opleiding Verpleegkunde (hbo-v) leer jij dat iemand meer is dan zijn medisch probleem. Kom er achter of de opleiding bij jou past.

4. Artikelen


Het team van de opleiding Verpleegkunde kwam op het idee om een tulpenactie op poten te zetten. Niet alleen om bloemen uit te delen aan een zieke collega en ouderen in verzorgingshuizen in de regio, maar ook om collega Eduard Reus en zijn vader te helpen.

De inzetbaarheid van robots in de zorg stond centraal tijdens een bezoek bij Inholland Alkmaar van de Expertgroep Verpleegkundigen van de Noordwest Ziekenhuisgroep.

5. Beleef Verpleegkunde


Wat houdt de opleiding Verpleegkunde in? In deze video wordt samengevat wat je tijdens de opleiding leert.

6. Samenwerking met Noordwest Ziekenhuisgroep


De Alkmaarse opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Inholland gaat samenwerken met de Noordwest Academie van Noordwest Ziekenhuisgroep in het opleiden van hbo-verpleegkundigen.

7. Hoe zit het met baankansen na het behalen van je diploma?


Er is een hele grote vraag naar hoger opgeleiden in de zorg. De kans om een baan te vinden in de zorg en dan met name in de verpleegkunde is dan ook heel erg groot. Hoe dat zit? Bekijk hier de video van NH Nieuws in samenwerking met de opleiding Verpleegkunde.

8. Wil je nog meer weten over de opleiding?


Als je meer wilt weten over bijvoorbeeld de toelatingseisen en andere praktische informatie, ga dan naar de website.