Social Work

1. Opleiding


Wil je weten hoe de opleiding in elkaar zit? Bekijk dan deze video’s van onze student Marjon en docent Stella Wielaart.

2. Werkzaamheden


Als social worker heb je verschillende werkzaamheden. Bekijk hier welke dit zijn.

3. Aan de slag met vraagstukken uit de maatschappij


De Brandaris in Peldersveld, Zaandam. Een flat vol met verschillende culturen en achtergronden. Een verrijking, maar ook een uitdaging. Want hoe breng je de bewoners samen? Onze derdejaarsstudenten Carmen Nanninga, Lisa Munster, Puck Kloek, Nina Suliman en Esma Binici deden onderzoek in opdracht van hun opleiding Social Work. Dit deden ze tijdens de minor Welzijn en Samenleving en STIPP (Studenten in Poelenburg/Peldersveld).

4. Artikelen


Samen met medestudenten uit Bergen (Noorwegen), Mittweida (Duitsland), Maine (VS), Brussel (België) en Bristol (Verenigd Koninkrijk) onderzochten de studenten hoe je ‘het erbij halen’ en ‘het niet uitsluiten’ van mensen in de samenleving kunt bevorderen in de zes deelnemende landen. Bijvoorbeeld op het gebied van kinderen met autisme, trauma’s, kindermishandeling, racisme en eenoudergezinnen.

In steeds meer projecten werken studenten Social Work en Verpleegkunde van Hogeschool Inholland samen, bijvoorbeeld in de ouderenzorg in Buitenveldert en Amstelveen. Elk met een blik vanuit het eigen vakgebied en specialisme ontwikkelen de studenten in overleg een gemeenschappelijke visie en aanpak. 

5. Studenten vertellen


Studenten vertellen wat de opleiding Social Work aan Hogeschool Inholland zo interessant maakt.

6. Wil je meer weten over de opleiding Social Work?


Als je meer wilt weten over bijvoorbeeld de toelatingseisen en andere praktische informatie, ga dan naar de website.