Leraar Basisonderwijs (Pabo)

1. Opleiding


Lisa studeert om leerkracht in het basisonderwijs te worden en vertelt je alles over hoe de opleiding in elkaar zit en wat de opleiding zo leuk maakt.

2. Stages


Docent Klaas Jan Lammers vertelt in deze video alles over de stageperiode.

3. Projectonderwijs


Robots die helpen bij de ontwikkeling van kinderen en helpen om jouw lessen nog beter te maken. Kijk hier hoe praktijkgericht lesgeven eruit ziet bij de Pabo.

4. Hulp bij studeren


Wij vinden het belangrijk dat jij niet alleen goed finisht maar de opleiding ook goed start. Een goede start zorgt voor een grote kans op succes. Plannen is een vaardigheid waar studenten weleens hulp bij nodig hebben, misschien jij ook wel... Hoe Hogeschool Inholland jou hierbij helpt? Kijk hier naar de video en ontdek hoe wij je helpen met succesvol studeren.

5. Artikelen


De Expertdagen van Inholland Pabo Alkmaar groeien met het jaar. "Wat een betekenisvolle onderwerpen die je kunt tegenkomen in de praktijk. Veel geleerd en vooral nieuwe dingen gehoord”, geven studenten van de opleidingen Pabo Alkmaar en Social Work aan.

Gecoacht worden door paarden die je als het ware een spiegel voorhouden. Bij een manege in Schoorl zijn achttien studenten van Pabo Alkmaar aan de slag gegaan met deze manier om 'in contact te komen' en leiderschap te tonen.

6. Beleef Pabo


Bekijk deze video om de Pabo te beleven. Wat maakt de opleiding Pabo aan Hogeschool Inholland in Alkmaar zo interessant? En wat kun je verwachten als je de Pabo gaat doen bij ons?

Shandaar heeft, net als ieder andere student, zijn eigen redenen om de studie Pabo te gaan doen. Lees hier zijn verhaal.

7. De gezonde school: word specialist in een sportieve en gezonde school


De hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) leidt je op tot leerkracht in het basisonderwijs. Hogeschool Inholland heeft een extra module aan deze opleiding toegevoegd: Specialist Sportieve en Gezonde School. Bekijk het filmpje hoe deze module is opgebouwd.

8. Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk als je het diploma hebt behaald?

Behalve te gaan werken dan natuurlijk…


Hogeschool Inholland biedt de masteropleiding 'Leren en Innoveren' aan in Amsterdam (leslocatie Diemen) en in Den Haag. De masteropleiding is bedoeld voor ervaren en talentvolle leraren werkzaam in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, of het middelbaar en hoger beroepsonderwijs, die het beste uit zichzelf en het onderwijs willen halen.

9. Wil je nog meer weten over de opleiding?


Als je meer wilt weten over bijvoorbeeld de toelatingseisen en andere praktische informatie, ga dan naar de website.