Elektrotechniek

1. De sfeer op school


Bekijk hier waarom student Levent voor Hogeschool Inholland Alkmaar heeft gekozen.

2. Opleiding


Student Levent vertelt in deze video over de opleiding Elektrotechniek bij Hogeschool Inholland Alkmaar.

3. Projectonderwijs


Paul Brandse, docent Elektrotechniek, vertelt je meer over de projecten binnen de opleiding.

4. Waar kun je gaan werken?


Na het behalen van je diploma kun je bij heel veel verschillende soorten bedrijven werken. Welke dit zijn? Bekijk het hier.

5. Projectonderwijs, hoe ziet dat er uit?


Kleine biggetjes houden ervan om rond te dartelen en te spelen. Maar hoe zorg je daar in varkensstallen voor en hoe voorkom je dat ze in elkaars staarten en oren bijten? De opleiding Dier- en Veehouderij wil daarvoor een multifunctioneel apparaat inzetten. Aan drie vierdejaarsstudenten Elektrotechniek de vraag dit model uit te denken en te ontwikkelen.

Een exoskelet bij chronische vermoeidheid waardoor bewegen minder energie kost. Een app om obese senioren te stimuleren meer te bewegen. De inzet van een VR-bril bij angststoornissen. Zomaar een aantal voorbeelden van e-healthoplossingen die eerstejaarsstudenten Verpleegkunde en  Elektrotechniek samen bedachten. 

6. Hoe is de opleiding Elektrotechniek opgebouwd


Wil je meewerken om het leven aangenamer te maken door bijvoorbeeld mobieltjes goed te laten werken, veiligheid op de weg te verbeteren, producten efficiënt en van goede kwaliteit te laten maken, operatieapparatuur in ziekenhuizen goed te laten functioneren?

7. Artikelen


De inzetbaarheid van robots in de zorg stond centraal tijdens een bezoek bij Inholland Alkmaar van de Expertgroep Verpleegkundigen van de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Het studententeam Batt Boys van de Alkmaarse Inholland-opleiding Elektrotechniek heeft vorige week het Sioux Tech Festival gewonnen. In totaal deden twaalf studententeams uit verschillende Europese landen mee aan de tiende editie van de wedstrijd.

8. Stel je vraag aan een student


Vraag het aan student Bart Vierstra

9. Wil je nog meer weten over de opleiding?


Wil je meer wilt weten over bijvoorbeeld de toelatingseisen en andere praktische informatie, ga dan naar de website.