Beleef Alkmaar

Welkom in de wereld van Hogeschool Inholland Alkmaar. Wat betekent het als je gaat studeren bij ons bij Hogeschool Inholland in Alkmaar? Naast studeren bij je opleiding is er nog veel meer te beleven. Wist je dat wij een hele actieve studentenvereniging hebben, A.S.V. Omnivas? Zij organiseren evenementen waaronder de introductieweek. Het gebouw is een paar jaar geleden helemaal verbouwd, het gebouw is heel fijn om in te leven en te leren en niet onbelangrijk, het gebouw is duurzaam. Op het hogeschoolterrein vind je in gebouw C naast de studentenbedrijven en start ups ook onze lectoren, dit zijn onderzoekers. Zij doen onderzoek naar bepaalde onderwerpen en zowel docenten als studenten van verschillende opleidingen helpen ze hierbij. Soms tijdens je les maar ook ernaast. Uiteraard worden de pizza’s dan niet vergeten. Duik in de wereld van Hogeschool Inholland Alkmaar en ontdek wat er allemaal te doen is, behalve studeren natuurlijk.

Hogeschool Inholland Alkmaar


Benieuwd hoe andere studenten hun studiekeuze maken?

Studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar vertellen een persoonlijk verhaal achter hun studiekeuze. Hoe beleven zij hun studietijd en waarom doen ze wat ze doen?

Toffe projecten


Hoe maak je een dorp zelfvoorzienend en volledig duurzaam? Het Noord-Hollandse Huisduinen gaat ervoor en nodigde studenten van diverse opleidingen van Inholland uit om ter plekke mee te werken aan deze ambitie. Samen met mbo-studenten, bedrijven en inwoners maken zij plannen op maat. 

Met de GumVote hebben studenten Technische Bedrijfskunde van Inholland Alkmaar een nieuw middel gevonden in de strijd tegen kauwgum en sigarettenpeuken op straat. De 'originele vorm van recycling' is met open armen ontvangen door de gemeente Alkmaar, zo is ook te zien in items van NH Nieuws en EditieNL.

Een app om obese senioren te stimuleren meer te bewegen. De inzet van een VR-bril bij angststoornissen. Zomaar een aantal voorbeelden van e-healthoplossingen die eerstejaarsstudenten  Verpleegkunde en  Elektrotechniek samen bedachten.

In 2020 wil Texel 100% zelfvoorzienend zijn. Een groep van 38 studenten van verschillende opleidingen van de Inholland-locaties Rotterdam, Delft, Haarlem en Alkmaar werkte in maart een week lang aan creatieve plannen om Texel duurzamer te maken.

Studentsucces


Hoe kunnen we er voor zorgen dat jij je thuis voelt op onze locatie, de vrijheid voelt om jezelf te kunnen zijn en gefaciliteerd wordt bij de ontwikkeling van je talenten? Kortom, het welzijn van de student staat centraal bij studentsucces.

De pilot Financieel Slim Studeren is bedoeld voor studenten die achterlopen met betalingen of moeite hebben om financieel het overzicht te bewaren en hierdoor met hun studievoortgang in de problemen (kunnen) komen. Loop je achter met betalingen en vind je het moeilijk om maandelijks rond te komen? Je bent niet de enige!

Trampolinespringer Roel Teillers

Hij traint maar liefst 25 uur per week. Moet ook wel als je elke drie weken op topsportniveau presteert. Trampolinespringer Roel Teillers studeert Werktuigbouwkunde bij Inholland Alkmaar. In 2017 won hij de Wij Inholland award Topsport en heeft sindsdien mooie stappen gemaakt.

Studentenvereniging Omnivas


Omnivas is de studentenvereniging van de locatie Alkmaar. Ze organiseren allerlei activiteiten en evenementen zoals bijvoorbeeld de introductieweek, het evenement waar je bij moet zijn geweest! Kijk hier naar de introductieweek van vorig jaar.

'Raar om zo midden in deze crisis het stokje over te nemen'.

Gekke start voor nieuwe voorzitter studentencafé de SooS Alkmaar

Studieverenigingen


Naast de studentenvereniging zijn er ook 3 studieverenigingen op de locatie. We hebben de studievereniging Technische Bedrijfskunde (svTBK), de studievereniging BIMTI en de studievereniging BFL. Het doel van de verenigingen is het verbreden van de kennis en het netwerk van studenten. Dit doen ze onder andere door allerlei evenementen te organiseren.

Kijk hier hoe studievereniging BFL studenten helpt bij het vinden van een stageplaats tijdens het event connect2business. Bekijk hier hoe studenten dit event hebben beleefd.

Mix & Match

Mix & Match, al jarenlang een succesvol event van svTBK. Meer dan 45 bedrijven maken kennis met studenten, en vice versa natuurlijk. Wie weet ben jij de volgende die hier een uitdagende en leerzame stage vindt.

Gebouw C


In Gebouw C valt veel te ontdekken. Het is een verzamelgebouw op het terrein van de hogeschool waar je het Inholland Innovatielab kunt vinden, maar ook organisaties zoals het Ontwikkelingsbedrijf NHN, IDEA incubator Noord-Holland Noord, Koopman Optima, Teamwork Technology, YoungResultants, Sortiva en Blue Heart Energy. Zo is een samenwerkingspartner of een eventueel stagebedrijf nooit ver weg.

"Lieke Kampstra is de pilote van de wagen. Hoe het team tot deze keuze kwam? Simpel, zij is de lichtste van het stel en past het beste in de cockpit."

Kijk in deze video hoe studenten meedoen aan de windwagenrace.

De opzet van het HiPerGreen project is gericht op de ontwikkeling van nieuwe high-tech toepassingen voor siertelers om de gewas-groeiomstandigheden in hun kassen op individueel plantniveau te kunnen monitoren. Techniek, de agri sector en economie ontmoeten elkaar. Ziektes kunnen hierdoor in een vroegtijdig stadium worden herkend en de toepassing van grondstoffen, bestrijdingsmiddelen en reguleerbare omgevingsfactoren kan worden afgestemd op de ideale groeiomstandigheden.

In het laagdrempelige lab zijn al diverse projecten gestart. Zo werken studenten Werktuigbouwkunde en Technische Informatica van Hogeschool Inholland aan een putdeksel van composiet die is voorzien van sensoren waarmee vloeistoffen en gassen in het riool worden gemeten. Dit doen zij in opdracht van het bedrijf Smit Composites. Deze informatie geeft inzicht hoe de putten kunnen worden beschermd tegen schadelijke gassen die in het riool vrijkomen.

Ook al is hogeschool Inholland in Alkmaar gesloten door de corona-maatregelen, in het lab maken de 3D-printers lange dagen. De school heeft al haar printers vol aan staan om beschermingsmiddelen te maken voor de zorg.