Praktische tips voor een topstart!

Om je een goede start met je opleiding te laten maken en je snel thuis te laten voelen hebben we praktische tips voor je. Over de studentendecanen, de Onderwijsgids, de digitale bibliotheek.. en meer!

Gebruik je Inholland-account!

Van de Centrale Studentenadministratie heb je je eigen Inholland-account (met studentnummer, e-mail en inloggegevens) gekregen. Hiermee kun je gebruik maken van de computers en werkplekken op alle Inholland-locaties (via wifi van eduroam) en overal ter wereld inloggen. Ga naar iris.inholland.nl, log in en je hebt direct toegang tot het Inholland-netwerk.

Studentsucces Centrum Rotterdam

Het nieuwe Studentsucces Centrum (SSC) van Inholland Rotterdam is een fysieke en digitale ontmoetingsplek voor én door studenten. Bij het SSC kun je terecht om andere studenten te ontmoeten en je talenten te ontwikkelen om zo het beste uit je studietijd bij Inholland te halen. We organiseren regelmatig leuke sociale, kennis en ondersteunende activiteiten. Daarnaast delen onze studentbuddy’s graag hun ervaringen, kennis en tips met jou! Neem alvast een kijkje!

De studentendecaan is er voor jou!

De studentendecaan is er voor jou als studeren door bijvoorbeeld ziekte, familieomstandigheden of dyslexie minder goed lukt. Wil je weten wat we doen? Bekijk de video! Je kunt altijd aankloppen om hulp te krijgen en goede afspraken te maken. Meer informatie vind je via Weten & Regelen op Iris.

Vraag? De Onderwijsgids geeft antwoord!

Heb je een vraag, is iets onduidelijk over je studie, of spat je van de ambitie? De Onderwijsgids geeft antwoord. 

De Onderwijsgids bevat informatie die voor jou als student belangrijk is. Met informatie over jouw rechten en plichten. Het is goed om op de hoogte te zijn van beide. Nu al vragen over jouw rechten als je dyslexie hebt of het aanvragen van vrijstelling? Lees het in de Onderwijsgids!

Check Iris en het digitale Servicepunt

Maak kennis met Iris, ons intranet waarmee je bij Inholland overal en altijd toegang hebt tot de voor jou relevante informatie. Denk aan je meest gebruikte programma’s, je favoriete documenten, evenementen, praktische informatie over Inholland en nieuws. Door onderwerpen te verslepen of weg te klikken kun je Iris naar eigen smaak inrichten!

Maak jouw eigen startpagina! Start Iris op (in Google Chrome of Microsoft Edge) en stel zelf je startpagina samen. Bekijk de instructievideo voor meer info of ga naar iris.inholland.nl en klik op de tegel ‘Hoe werkt Iris’. Daar lees je hoe Iris werkt en hoe je Iris als startpagina kunt instellen. Via de startpagina van Iris én het Servicepunt kun je ook van alles online regelen. Je kunt ruimtes reserveren en laptops, camera's en allerlei andere apparatuur reserveren en bestellen.

Bezoek de digitale bibliotheek: 24/7 open

De bibliotheek van Inholland heeft een volledig digitale collectie. Via de app 'Bibliotheekcollectie' onder Mijn apps op Iris zoek (vanaf 1 september!) je in de collectie. In Weten & Regelen vind je antwoord op vragen over zoeken, bronvermeldingen, literatuurlijsten, auteursrechten en onderzoeksondersteuning. Mail voor vragen naar bibliotheek@inholland.nl óf bel 088 4661 661!

Ontdek Moodle!

Verdiep je bij aanvang van je studie meteen in Moodle, de nieuwe online leeromgeving van Inholland. Je werkt hierin samen met studenten én docenten aan projecten, en vindt hier ook lesmateriaal. Moodle is visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk, toegankelijk op alle (mobiele) apparaten en biedt veel nieuwe mogelijkheden voor online werkvormen. Log direct in op Moodle om de omgeving alvast te verkennen.