Ontdek Dordrecht!

Dordrecht is de oudste stad van Nederland. Dat zie je terug in het karakteristieke centrum, dat met zijn vele hofjes en gezellige winkelstraten een historische uitstraling heeft. Er zijn meer dan duizend monumenten te vinden in de stad. De havens zijn het bezoeken waard, net als het Groothoofd, hét terras van Dordrecht, waar je een fantastisch uitzicht hebt over het water.

Historie

Dordrecht heeft veel te bieden! De historische binnenstad ligt verscholen tussen machtige riveren. In de ruim 1000 (!) monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historische havengebied.

Hollandse Biesbosch

De grootste groene trekpleister is het Nationaal Park De Bieschbosch waarvan een groot deel ligt op Dordts grondgebied: de Hollandse Bieschbosch. Vlakbij Dordrecht bevindt zich Werelderfgoed Kinderdijk, vanaf het centrum van Dordrecht met de waterbus prima te bereiken!

Livemuziek

In bruine kroegen, hippe grandcafés, intieme verscholen kroegjes en zelfs in de catacomben van een oude energiecentrale. Voor elke muziekstijl is er in Dordrecht wel een podium te vinden. Check vijf plekken waar livemuziek écht leeft!

Meer weten?

Meer weten over Dordrecht? Check de volgende websites: