Trots op onze studenten

Laat jij je inspireren en motiveren door onze studenten? Lees hier hun succesverhalen!

‘Ik wil de betonindustrie omgooien’

Een idee om beton te recyclen leverde Donny Hoogendorp de Wim Beelen Innovatieprijs en 20.000 euro op. Een aantal maanden later is Donny volop in ontwikkeling en hoopt hij de wereld te veranderen met zijn techniek. Donny: “Er zit veel potentie in. We willen de betonindustrie omgooien.”

‘We hopen dat ze door ons volgend jaar weer in de Eredivisie komen!’

Amsterdamse studenten die een Rotterdamse club adviseren in het gebruik van voeding. Het lijkt een onmogelijke combinatie, maar dit geldt niet voor Jerri van de Kerchove, Pascale van Beek, Vera van den Heuvel, Jill Ongering en Noortje Possel van de opleiding Food, Commerce & Technology bij Inholland Amsterdam. Zij werken samen met het bedrijf Analyse Me om de voetballers van Sparta van gepersonaliseerde voedingsschema’s te voorzien, op basis van hun DNA.

Tess Plein overwint zeeziekte voor een duurzame wereld

De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Het stoot meer broeikasgas uit dan alle scheep- en luchtvaart bij elkaar en voor de productie van een t-shirt en spijkerbroek kun je 175 keer in bad. Tijd voor actie vindt student Business Innovation Tess Plein. Zij zeilde een maand lang over de Atlantische Oceaan om een oplossing te vinden voor deze vervuilende industrie. Tess: “Ik wil mezelf de rest van mijn leven inzetten om de wereld schoner te maken.”

Jennifer en Marjolein bezorgen Alkmaarse asielzoekerskinderen weer een glimlach

Pabo-studenten Jennifer Grim en Marjolein Bouwman bezorgen kinderen uit het asielzoekerscentrum in Alkmaar een onvergetelijke ervaring tijdens de woensdagmiddagactiviteiten van BijElkaar. De kinderen leren bij Inholland Alkmaar spelenderwijs de Nederlandse taal en cultuur. Marjolein: “Het is echt een uitdaging om de kinderen een leuke middag te bezorgen. Iets anders dan de reguliere school, maar wel een manier om iets mee te krijgen van de Nederlandse taal en cultuur. Je ziet ze altijd met een glimlach weggaan en dan hebben wij het goed gedaan. Dat vind ik het mooiste!”

Meer lezen?