Onze medewerkers

Feyenoord en lesgeven, de twee passies van Tijs Holtgrefe

“Feyenoordsupporters kunnen heel kritisch zijn. Dat is niet erg, dat ben ik ook op studenten." Als Rotterdammer in hart en nieren én Feyenoordfan maakt Tijs Holtgrefe een mooi vergelijk met zijn werk als docent Business Studies bij Inholland Rotterdam. "Studenten laten vallen doen we nooit. Als iemand uit het spoor dreigt te raken, proberen we hem of haar met z’n allen weer terug op de rails te trekken. En de weg van onzekere student die binnenkomt tot een zekere student die naar buiten loopt, dat is prachtig om te zien. Wij doen daar met ons team heel erg ons best voor, om dat voor elkaar te krijgen.”

Sofie Odekerken, Onderwijsondersteuner van het jaar 2019

Een dag met een gouden randje noemt ze het, de 8ste januari van 2019. Eerst bevalt Sofie Odekerken van haar kerngezonde dochter Suze en diezelfde dag belt ook nog eens haar leidinggevende met het nieuws dat ze de Wij Inholland award heeft gewonnen. Sinds die dag is Sofie moeder van drie kinderen én mag ze zich Onderwijsondersteuner van het jaar noemen. “Wat een super, superspeciale dag was dat!”

Docent van het jaar Ewald Edink: vernieuwend en vol passie

Met zijn sterke gerichtheid op kennisdeling en verbinding, zowel binnen als buiten de hogeschool, is Ewald Edink gekozen tot Inholland-docent van het jaar. Ewald geeft les bij de opleiding Chemie in Amsterdam en is een uitstekend voorbeeld van hoe technologie ingezet kan worden om onderwijs en aantrekkelijker en inspirerend te maken voor zijn studenten.

​Ewald heeft zich in een periode van drie jaar het vak docentschap op een creatieve en inventieve manier eigen gemaakt en voert zijn rol met veel passie uit. Hij schroomt niet om systematisch feedback te vragen aan zijn studenten en met deze input tot nieuwe didactische vormen te komen. Hij is continu in de weer met onderwijsvernieuwingen in ‘co creatie’. Zo heeft Ewald zich ontwikkeld op het gebied van blended learning en Moodle.

Tijdens een gewone lesdag gingen we in gesprek met een buitengewone chemiedocent en zijn studenten. “We zijn heel erg tevreden met hem. Hij beantwoordt alle vragen goed, is vriendelijk, geeft praktisch antwoord en goed les.”

We zijn heel erg tevreden met hem. Hij beantwoordt alle vragen goed, is vriendelijk, geeft praktisch antwoord en goed les.

WHEELS wint jaarlijkse onderzoeksprijs

Met het project WHEELS doet docent-onderzoeker Jasmijn Holla onderzoek naar een mobiele leefstijlapp voor rolstoelgebruikers met een dwarslaesie of beenamputatie. Ze wint er in 2019 de Wij Inholland award mee in de categorie onderzoek.

De jury waardeert de maatschappelijke impact van dit onderzoek door de concrete uitwerking in een tastbaar product: een werkende leefstijlapp. “Die is met een grondige methodologie ontwikkeld, waarbij studenten, docenten, onderzoekers, vertegenwoordigers van de doelgroep en professionals meededen in het hele proces. De leefstijlapp is geëvalueerd op gebruiksgemak en effectiviteit. Het project is een mooie combinatie tussen zorg en techniek.”

“Ik had dit totaal niet verwacht”, reageert Jasmijn. “Ik ben erg blij met de award. Mijn onderzoek voldoet aan een behoefte. Mensen in een rolstoel leven minder gezond en bewegen minder dan andere mensen met een mobiliteitsbeperking. Daardoor zie je bij deze doelgroep veel overgewicht en vermoeidheid. Met dit onderzoek willen we het sport- en beweeggedrag – en daarmee het welzijn – van deze mensen verbeteren.

De app helpt een actieve leefstijl te volgen en geeft adviezen voor gezonde voeding en een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning.

Als je gezonder eet en meer beweegt, ga je je fitter en zelfverzekerder voelen." Op deze manier draagt Holla met haar onderzoek bij aan De gezonde samenleving, een van de profilerende thema's van Inholland. Jasmijn werkte niet alleen samen met andere onderzoekers van Inholland (onderzoekslijn Kracht van Sport), maar ook met andere hogescholen, universiteiten, patiëntenverenigingen, rolstoelgebruikers en professionals.

Ik ben erg blij met de award. Mijn onderzoek voldoet aan een behoefte. Mensen in een rolstoel leven minder gezond en bewegen minder dan andere mensen met een mobiliteitsbeperking.