Meest trots op

In het jubileumjaar 2018 is het ons voor de wind gegaan. We zien dat onze koers werkt en onze investeringen lonen. We kregen veel waardering van onze studenten in de Nationale Studenten Enquête, wat vervolgens werd bevestigd met de mooie resultaten in de Keuzegids.

We horen zelfs bij de beste grote hogescholen van de Randstad! Een mooie beloning voor hoe wij werken aan onze onderwijskwaliteit, en zeker ook voor onze aanpak. Studenten, bedrijven en instellingen ervaren ons als persoonlijk en dichtbij en ons motto wordt (h)erkend binnen én buiten de hogeschool.

Bij de beste hogescholen van de Randstad

Uit de Keuzegids HBO 2019 blijkt dat Inholland tot de beste hogescholen van de Randstad behoort. Het Conservatorium in Haarlem en de opleiding Business, IT & Management in Diemen zijn uitgeroepen tot ‘Topopleiding 2019’. De laatste is binnen haar categorie zelfs de beste in heel Nederland.

Studenten erg tevreden over hun opleiding

Voor het vierde jaar op rij stijgt de waardering die studenten hebben voor hun opleiding bij Hogeschool Inholland. Opvallend is dat de landelijke trend juist licht daalt en Inholland als enige brede hogeschool in de Randstad een stijging laat zien. Vooral de opleidingen AD Crossmediale Communicatie in Diemen en Bouwkunde in Haarlem laten een flinke stijging zien. Ook de opleidingen op het gebied van sociaal werk krijgen hoge cijfers.

Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête, het belangrijkste tevredenheidsonderzoek onder studenten uit het hoger onderwijs, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs. Ruim een kwart miljoen studenten deden mee aan het onderzoek. Studenten van Inholland waarderen vooral de persoonlijke aanpak en de manier waarop zij betrokken worden bij hun opleiding.

Keuzegids Masters: zevende topnotering voor Leren en Innoveren

Voor het zevende jaar op rij beoordelen studenten van de master Leren en Innoveren van Inholland Den Haag hun opleiding heel positief. Met een score van 86 biedt de hbo-master volgens de Keuzegids Masters 2018 onderwijs van “kwalitatief zeer hoog niveau” en verdient hij daarmee opnieuw het kwaliteitszegel Topopleiding.

De master Leren en Innoveren is bedoeld voor docenten die zich willen verdiepen in onderwijsvernieuwing en beleid. Ze leren de problemen en wensen in het onderwijs in kaart te brengen en de juiste keuzes te maken. De master Leren en Innoveren van Inholland Den Haag mag zich voor de zevende keer topopleiding noemen. “De studenten zijn over de hele linie enthousiast. De is toetsing relevant en sluit naadloos aan op de lesstof. Ook de faciliteiten zijn top, net als de wetenschappelijke vorming”, aldus de gids.

Onze topstudenten

Désiree Oudenaarden wint Wij Inholland award

Student Dier-en Veehouderij Désiree Oudenaarden wint in 2018 met haar project Apro de Wij Inholland award 2018 voor het beste studentenproject. Met het onderwerp 3D-scannen en printen in de diergeneeskunde kreeg ze de meeste stemmen (47%) van het publiek tijdens de jaaropening van Inholland in Den Haag. Juryvoorzitter en collegelid Marcel Nollen: “Desiree is iemand die het verschil kan maken in de diergeneeskunde.”

IJshockeyster Mandy Flink wint Topsportprijs 2018

IJshockeyster Mandy Flink is de winnaar van de Wij Inholland Topsportprijs 2018. Mandy heeft als jonge vrouw, vaak trainend tussen boomlange mannen, een vaste plaats weten te veroveren in het Nationale Vrouwenteam ijshockey. Ze combineert haar topsportcarrière met de studie Social Work bij Hogeschool Inholland Den Haag. Mandy: “Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik wil iedereen bedanken en ga vooral door!”

Mandy is een doorzetter zowel op sportief gebied als op het terrein van haar studie. Lichamelijke tegenslagen weerhouden haar niet om er vol voor te gaan. Zij is volgens de jury een rolmodel voor heel veel studenten. “Wij hebben veel waardering voor haar enthousiaste positieve aanpak in de sport en in haar studie. Deze winnaarsmentaliteit past uitstekend na alle prestaties, die ze de afgelopen jaren met het Nederlands team behaald heeft. Zij verdient daarom volgens de jury terecht de Wij Inholland Topsportprijs 2018.”

Onze topcollega's

Warm, betrokken? Tsja, zo ben ik nu eenmaal

Docent van het jaar Erik Hendriks over zijn drijfveren

Wie een dagje met Erik Hendriks in Diemen op stap is begrijpt in één klap wat persoonlijk en dichtbij betekent. Waar Erik is, is herkenning en binding; een geboren netwerker loopt hier. De titel Docent van het jaar lijkt hem op het lijf geschreven.

In een aflevering van de Inholland Podcast geeft hij zijn beste tips op het gebied van netwerken en carrière.Hoe blijf je flexibel in een veranderende wereld? Wie heeft de meeste indruk op hem gemaakt? En hoe kun je je hart blijven volgen? Luister de Podcast hieronder!

Warm, betrokken? Tsja, zo ben ik nu eenmaal

Docent van het jaar Erik Hendriks over zijn drijfveren

Wie een dagje met Erik Hendriks in Diemen op stap is begrijpt in één klap wat persoonlijk en dichtbij betekent. Waar Erik is, is herkenning en binding; een geboren netwerker loopt hier. De titel Docent van het jaar lijkt hem op het lijf geschreven.

In een aflevering van de Inholland Podcast geeft hij zijn beste tips op het gebied van netwerken en carrière.Hoe blijf je flexibel in een veranderende wereld? Wie heeft de meeste indruk op hem gemaakt? En hoe kun je je hart blijven volgen? Luister de Podcast hieronder!

Team van het jaar

Marchia van de Veer nam in 2017 de grote stap om afscheid te nemen van haar familie in Suriname om in Diemen Business IT & Management te studeren. Geconfronteerd met ons koude kikkerlandje en het wennen aan de grote stad sloeg de heimwee als snel toe. Gelukkig werd ze met open armen ontvangen bij de opleiding door Cindy Klaver, haar docent en studieloopbaanbegeleider. “Ze motiveerde me mijn huiswerk goed te doen en de docenten te leren kennen. Het is goed dat ik die push heb gehad, anders had ik de opleiding misschien allang opgegeven.” 

Alaoui Alaoui benoemd tot voorzitter Hogeschool Medezeggen­schapsraad

“Van betekenis zijn voor deze hogeschool waar ik toe behoor en waar ik trots op ben”, antwoordt Alaoui Alaoui op de vraag waarom hij zich verkiesbaar stelde voor de Hogeschool Medezeggenschapsraad. De teamleider van de opleiding Social Work van Inholland Rotterdam kreeg begin februari met 79 stemmen zeven procent van de kiezers achter zich. Inmiddels hebben de leden hem gekozen als voorzitter en bouwt hij vanuit die rol mee “aan een mooie hogeschool.”