Leren = durven

Leren is doorzetten, want je blijft je ontwikkelen. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen, opstaan, en doorgaan. Leren is veranderen, omdat de banen van morgen nu nog niet bestaan. Leren is ook durven opstaan in een volle collegezaal om hardop te zeggen dat je de mooie woorden van je docent niet snapt.

Dat je de moed hebt om jezelf kwetsbaar op te stellen, zodat je van elkáár leert. Leren is je mening durven aanpassen. Die mentaliteit heb je nodig in een wereld die steeds verandert. Dát is leren. Leren = durven. Dat leer je bij ons.

Openstaan voor andere meningen

Hoe belangrijk is het om open te staan voor de mening van een ander? Studente Lieke Bosch en docente Mariël Hidding hoeven niet lang na te denken over die vraag. Volgens hen is het heel goed om te leren van andermans mening, zéker bij hun opleiding Pedagogiek.

'Als je geen vragen stelt kom je jezelf tegen'

Elke maandag rijden carpoolmaatjes Joris Verduin (23) en Raymond de Haas (30) vanuit Akersloot naar Inholland Diemen voor het contactmoment van hun flexibele deeltijdopleiding Business IT & Management. Daar vuren ze hun vragen af op leercoach Boudewijn Boelman én elkaar. Al in de auto gaan hun gesprekken over de lesstof, zo blijkt.

De wekelijkse contactmomenten zijn heel belangrijk voor Joris en Raymond. Ze bespreken dan de voortgang en krijgen tips and tricks over de lesstof. De studenten, die studeren en werken combineren, kunnen niet achterover leunen bij hun flexibele deeltijdopleiding. Raymond: “Boudewijn en de andere leercoaches gebruiken het concept flipping the classroom: ze geven geen uitleg als studenten geen vragen hebben voorbereid. Dat betekent dat als je geen vragen stelt, je jezelf tegenkomt tijdens de toetsen. Dat was een flinke omschakeling voor ons!”

Doorzetters trekken aan de bel

Dingen doen, aanpakken, niet stilzitten. Dat is helemaal Fauve Brienne. Naast haar opleiding Communicatie bij Inholland Rotterdam runt ze op haar 22ste (!) haar eigen onderneming als danseres en danslerares, content creator en foto- en videograaf. Dan is ze ook nog eens zumba, yoga en pilates-instructrice bij David Lloyd. Dit alles leek kortgeleden nog ondenkbaar toen een chronische blessure bruut haar carrièredromen verstoorde.