Creative future

Maatschappelijke vraagstukken in stedelijke gebieden vragen steeds weer om nieuwe creatieve oplossingen. Daarom leiden we studenten en professionals door ze te laten dóen. In living labs, field labs en leerwerkplaatsen werken ze aan real life vraagstukken. Maken, weten en mens zijn staan hierin centraal. Met kennis, vaardigheden en hun ‘human touch’ leren zij door te onderzoeken en aan de slag te gaan voor een creatieve toekomst.


We leiden creatieve professionals van de 21ste eeuw op in stedelijke gebieden en sluiten daarbij aan bij de trends en ontwikkelingen in de creatieve industrie en andere (top)sectoren. Zij voelen zich betrokken bij vraagstukken van maatschappelijke innovatie. Daardoor zijn ze breed inzetbaar en versterken zij het creatief vermogen van Nederland!

Creatief zijn is een kwestie van oefenen

Om inwoners van Lelystad meer trots te laten zijn op hun stad liet Karina Lamp Lelystedelingen een kookboek maken met hun favoriete recepten. Dit leverde een unieke verzameling op waarin je de diversiteit van de stad goed terugziet. Met het afstudeerproject in opdracht van City Marketing Lelystad werd ze door haar opleiding Communicatie genomineerd voor de ECHO Award 2018.

Afstuderen met een 10

Jeffrey Frugte, alias Hollt, studeert in 2018 af met een 10 bij de opleiding E-music van het Conservatorium Haarlem. Ook tekent hij bij het bookingskantoor Anna Agency. Een agency met o.a. Afrojack en Kriss Kross Amsterdam.


Hij gaf onder andere een spectaculair optreden in JJ Music House in Zoetermeer. Van het technisch vlak tot en met de muzikale opbouw van de live performance en het volledig synchroon laten lopen van de visuals en het licht; alles heeft Jeffrey zelf ontwikkeld en uitgevoerd. Tijdens zijn afstudeerproject bouwde hij in een aantal maanden een zelf ontworpen controller die hij de ‘Holltesizer’ noemt.


In de Inholland Podcast vertelt Jeffrey over het moment dat hij een 10 kreeg, hoe zijn unieke Holltesizer ontwikkeld heeft, waarom hij presenteerde met een biertje in z’n hand en welke eigenschappen je nodig hebt om succesvol te worden. Ook hoor je zijn docenten over Jeffreys ontwikkelingen. En wat waren zijn belangrijkste leermomenten?

Beleef creativiteit in de A’DAM Toren

Om toekomstige studenten warm te maken voor het creatieve werkveld organiseert de opleiding Leisure & Events Management proefstudeerdagen op aantrekkelijke locaties. In de Amsterdam Arena bijvoorbeeld en meer recent in de A’DAM Toren. De bezoekers krijgen er colleges, een rondleiding en kunnen in gesprek met Inholland-studenten. “Later leren studenten in hun opleiding om anderen een betekenisvolle beleving te geven. Wat is er effectiever dan toekomstige studenten op een proefstudeerdag zelf te laten rondlopen in een beleving?", aldus docent en bedenker Reuben Wijnberg.

Omarm de creatieve toekomst

“Muziek is mijn leven. Ik zette alles op alles om succesvol te zijn in de muziekwereld en dat lukte.” Richard Zijlma is de artistiek leider van het Conservatorium Haarlem van Inholland én het levende voorbeeld van de creatieve professional die alle studenten in de creative business van Inholland kunnen worden. Wat is zijn visie op de creatieve toekomst?

Het creatieve ULTL-lab voor vragen uit de echte wereld

In het Urban Leisure & Tourism Lab in Amsterdam komen praktijkgericht onderzoek, onderwijs en werkveld samen. Studenten van verschillende creatieve opleidingen werken aan projecten. Zo ontwikkelen ze een visie en missie op toerisme in Amsterdam Noord. Hoe leid je toerisme in goede banen, en hoe zorg je voor duurzaamheid en kun je tegelijkertijd het lokaal ondernemerschap stimuleren?

Colofon

Redactie:

- Karlien de Bruin

- Daan Stet


Wilt u alle cijfers weten? Bekijk dan het jaarverslag 2018.