Studenten vertellen over…

Interviews

Studenten vertellen over…

…ondernemen

Lies-Anne Kramer, student Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken

‘Ik wil altijd het uiterste eruit halen!’

Lies-Anne Kramer (21) studeert Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) bij Hogeschool Inholland Haarlem. Zij loopt stage bij het Erasmus MC in Rotterdam en volgde meerdere programma’s bij Start Up Campus Haarlem, een plek waar ondernemende Inholland-studenten trainingen en workshops kunnen volgen.

‘Altijd blijven leren’

Ik kom uit een ondernemersfamilie. Naast mijn studie pak ik van alles aan om altijd te blijven leren. Ik heb bijvoorbeeld meegedaan aan het Start Up programma en Personal Branding bij Start Up Campus Haarlem, ik ben actief in de lokale gemeenteraad en tijdens corona heb ik ook meegedaan met trainingen bij de politieke leerschool JOVD (Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie). De aankomende gemeenteraadsverkiezingen sta ik op de lijst. De kans is klein dat ik verkozen word, maar ik sta er tenminste wel op! Ik wil altijd het uiterste eruit halen.” ‘Ik weet nu goed wie ik ben’ “Tijdens het programma Personal Branding heb ik veel geleerd over mezelf. Dus mezelf verkopen kan ik inmiddels wel! Zo heeft het mij geholpen bij mijn sollicitatie bij het Erasmus MC en mijn politieke activiteiten. Ik heb nu meer zelfvertrouwen en kom authentieker over. Ik weet nu goed wie ik ben.”

…die ene docent

‘Omdat Marette zo open is als docent, durven wij ook onszelf te zijn’

Vroeg of laat kom je ze tegen: die ene docent die jouw interesse wekte. Of die jou inspireerde je eigen weg te gaan. En als docent heb je het geluk zo’n band te ontwikkelen met vele studenten. In deze serie zoomen we in op de bijzondere relatie tussen docenten en studenten. Deze keer: docent Marette en studenten Nabila en Jordan van de opleiding Business Innovation.

…afstuderen met een 10

Constance van Berkel-Bouwman kreeg haar diploma in voetbalstadion De Kuip. Ze deed de flexopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en haalde een 10 voor haar scriptie!

“Het is gelukt door mijn medestudenten, want in de flexopleiding is het fijn om samen op te trekken. Soms zit je vast in je eigen gedachten en dan is het prettig om elkaar te bellen of via Teams op te zoeken.”

'Scriptie verrijkt meteen de praktijk'

Constance werd 13 juli in het zonnetje gezet in De Kuip door haar scriptiebegeleider Léon van der Ster. Volgens hem scoort haar scriptie op alle punten bovengemiddeld, zoals op inhoud, op de manier waarop ze het onderzoek heeft opgezet en het beroepsproduct was volledig toepasbaar in de praktijk. “Signaleren en innoveren, daar kijken we naar. Constance heeft een product afgeleverd dat de praktijk meteen verrijkt.”

En inderdaad, Constance is al bezig met het implementeren van de aanbevelingen uit haar afstudeerrapport bij de arbodienst waar ze werkt. “Bedrijfsartsen komen om in het werk. We hebben hen nodig, maar ze zijn schaars. Zij delegeren daarom taken, maar wat kan en mag er op dat vlak?”

…diversiteit en inclusie

In de videoserie 'My Day, My Way', die in het teken staat van diversiteit en inclusie, vertellen verschillende studenten van Hogeschool Inholland hun persoonlijke verhaal rondom een culturele feest- of inhaakdag. Wat maakt deze dag voor hen bijzonder en waarom is het belangrijk dat meer mensen weten van het bestaan van deze dag?