Beroeps­producten

Aan de slag in de praktijk

Échte opdrachten, dat is wat studenten willen en belangrijk vinden. We willen ze nog beter in staat stellen om zowel tijdens als na hun studie een beroepsproduct, zoals een advies, een evenement of technisch product op te leveren. Dit doen we met échte opdrachten. Studenten werken vaker, zoveel en zo vroeg mogelijk met vragen uit de beroepspraktijk en aan relevante maatschappelijke vraagstukken.

Etalage van Creative Business

Podcasts, video’s, creatieve concepten en compleet georganiseerde evenementen en de verhalen erachter, je vindt deze voorbeelden van inspirerende cases (beroepsproducten) in de etalage van ons Domein Creative Business binnen de omgeving Samenwerken op de website van Hogeschool Inholland.

'Wat zo gaaf is, is dat onze input als volwaardig wordt gezien. Geen studenten die vóór Inholland taken uitvoeren, maar studenten die mét Inholland ideeën uitwerken tot een (digitaal) platform en dat zelf in beheer nemen. Het doel van de etalage is om studenten en het beroepenveld met beroepsproducten te inspireren. Dit maakt het tot een ontzettend leuke en leerzame uitdaging waar ik echt van kan smullen.'

Jeffrey van de Velde

Tweedejaarsstudent Crossmediale Communicatie en lid van het studentenprojectteam van de etalage

InCollab: studenten helpen ondernemers in coronanood

Student Giovanni van Dam en medestudenten van verschillende opleidingen van het domein Business, Finance & Law zijn de oprichters van InCollab. Via de website InCollab schiet het leerwerkbedrijf ondernemers te hulp tijdens (en natuurlijk ook straks na) de coronacrisis. Ondernemersvragen worden van verschillende kanten bekeken en beantwoord door studenten met de juiste expertise.

Giovanni:

'Ik word enorm gemotiveerd als wij met z’n allen het gevoel hebben iets goeds te hebben gedaan voor de Nederlandse ondernemer.'

Onderwijs in de beroepspraktijk bij Tomatoworld en Food Innovation Academy

Waar studenten Food Commerce and Technology voorheen les kregen op school gaan ze nu steeds vaker ‘de boer op’. Vanuit de kassen van Tomatoworld en de proefkeukens van de Food Innovation Academy geven gastdocenten college over hun eigen praktijk. Studenten kunnen er meteen aan de slag met beroepsauthentieke praktijkopdrachten in een betekenisvolle setting. “Heel erg fijn dat we iedereen die we nodig hadden, docenten en experts, zo een vraag konden stellen, gewoon in de kantine”, aldus een van de studenten. “We konden lekker efficiënt aan de slag.” Ook docenten zijn enthousiast: “Studenten konden door deze setting in het bedrijf direct de verdieping op zoeken. Het koste geen enkele moeite om hun aandacht erbij te houden.”

Stolpenmeesters: studenten helpen boerderijeigenaren verduurzamen

Eigenaren van stolpboerderijen in Noord-Holland hebben de hulp ingeroepen van onze Alkmaarse en Haarlemse studenten Werktuigbouwkunde en Bouwkunde om voor de nabije toekomst alle benodigde energie voor hun ‘stolpen’ lokaal en duurzaam op te wekken. Op school worden lessen gekoppeld aan het thema en gastdocenten ‘ingevlogen’ om studenten bij te spijkeren op dit specifieke onderwerp. Belangrijkste les tot dusver is dat voor iedere bewoner een persoonlijke aanpak gewenst is, met oog voor een ieders specifieke situatie en wensen. Projectleider en Inholland-docent Niels Sijpheer: “De multidisciplinaire aanpak om tot een passend plan te komen is een uitdaging in dit project. De werktuigbouw- en bouwkundigen begrijpen elkaars taal en werkwijzen niet altijd even goed. Dat maakt de samenwerking soms lastig. Wel enorm leerzaam natuurlijk!”