Studeren aan het hbo

Van voortgezet onderwijs naar hbo?

Hoe kijk je aan tegen studeren aan het hbo? Wat zijn de grootste verschillen tussen havo/vwo en hbo? Hoe hebben onze studenten de overgang van havo/vwo naar hbo ervaren? En hoe hebben zij dit aangepakt? Ze geven je graag een paar tips.

Van mbo naar hbo?

Als je kiest om door te studeren na het mbo, welke verschillen zijn er dan tussen mbo en hbo? Ga je voor een voltijd hbo-opleiding van 4 jaar of voor een Associate degree van 2 jaar? Onze studenten vertellen hoe zij hun overgang ervaren.

”Kijk niet naar wat je wilt zijn, maar wie je bent.”

Melvin, deed havo op Bonhoeffercollege in Castricum, tweedejaarsstudent Business Studies:

“Mijn studiekeuzetip is: kijk niet naar wat je wilt zijn, maar wie je bent. Ga iets doen, waar jij blij van wordt. Belangrijk om bij jezelf te blijven, volg je eigen gevoel in jouw studiekeuze. En als je het nog niet weet, vraag hulp van een studiekeuzeadviseur.”

”Ik wil graag de verdieping ingaan en mezelf verder ontwikkelen.”

Ido, vierdejaarsstudent mbo Sport College, start in september bij onze opleiding Sportkunde:

“Tijdens mijn stage in het Vitaliteitslab heb ik geleerd om op een bredere manier naar gezondheid te kijken. Meer gericht op het coachen van een gezonde leefstijl en het stimuleren van beweging. Sportkunde sluit hier perfect op aan. Juist de verdieping ingaan en het feit dat ik nog niet fulltime wil gaan werken, heeft mij ervan overtuigd om door te studeren.”

Wat wil ik en wat kan ik? Hierbij kan de online Studiekeuzetest jou helpen. Zo krijg je beter inzicht in jouw interesses, kwaliteiten en welke studies daarbij passen.

Ontdek 24/7 onze opleidingen Bij Hogeschool Inholland kun je je altijd en overal oriënteren op een (vervolg)studie. Gemakkelijk vanaf elk device. Met onze stappen TEST, ONTDEK en KIES kom je erachter waar je interesses en vaardigheden liggen en welke opleidingen het beste bij jou passen.

Praat bijvoorbeeld met onze studiekeuzeadviseurs bij TEST, bekijk de opleidingspresentaties bij ONTDEK en krijg hulp bij je inschrijving bij KIES. Zo maken we jouw studiekeuze iets eenvoudiger voor je.

Hulp nodig bij studiekeuzeadvies? Heb je nog hulp nodig bij het kiezen van een studie? Voor vragen en advies kun je contact opnemen met onze studiekeuzeadviseur Marise Nijland: studiekeuze.haarlem@inholland.nl. Zij helpt je graag verder.