6 niet te missen tips voor een topstart

Om je een goede start met je opleiding te laten maken hebben we zes praktische tips voor je. Daarmee maak je een goede stap in de juiste richting!

1. Ontdek Moodle!

Verdiep je bij aanvang van je studie meteen in Moodle, de nieuwe online leeromgeving van Inholland. Je werkt hierin samen met studenten én docenten aan projecten, en vindt hier ook lesmateriaal. Moodle is visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk, toegankelijk op alle (mobiele) apparaten en biedt veel nieuwe mogelijkheden voor online werkvormen. Kijk voor meer informatie op moodlesupport.inholland.nl of log direct in op Moodle.

2. Vraag? De Onderwijsgids geeft antwoord!

Heb je een vraag, is iets onduidelijk over je studie, of spat je van de ambitie? De Onderwijsgids geeft antwoord.

De Onderwijsgids bevat informatie die voor jou als student belangrijk is. Met informatie over jouw rechten en plichten. Het is goed om op de hoogte te zijn van beide. Nu al vragen over jouw rechten als je dyslexie hebt of het aanvragen van vrijstelling? Lees het in de Onderwijsgids!

3. Vergeet je ID niet!

Heb je een toets? Neem je ID mee!

Met de volgende documenten mag je je toetsen maken:

  • een geldig paspoort of
  • een geldige identiteitskaart of
  • een Nederlands vreemdelingendocument of een aanvraag daarvoor of
  • een geldig rijbewijs.


Heb je vragen? Je bent welkom bij het Servicepunt op jouw locatie.


4. Gebruik je Inholland-account!

Van de Centrale Studentenadministratie heb je je eigen Inholland-account (met studentnummer, e-mail en inloggegevens) gekregen. Hiermee kun je gebruik maken van de computers en werkplekken op alle Inholland-locaties en overal ter wereld inloggen. Alle Inholland–locaties hebben wifi van eduroam, met je Inholland-inloggegevens heb je direct toegang tot internet en tot het Inholland-netwerk.

5. Check Insite en het digitale Servicepunt

Op Insite, het intranet van Inholland, heb je toegang tot alle informatie die je nodig hebt tijdens je opleiding. Op de startpagina lees je het laatste Inholland-nieuws en staan er links naar roosters, klassenlijsten en het studentenstatuut. 


Via het Servicepunt op Insite kun je van alles online regelen. Je kunt via deze digitale service-omgeving laptops, camera's en allerlei andere apparatuur reserveren en bestellen. Er staan formulieren en handleidingen voor je klaar en je kunt er terecht voor allerlei andere zaken. Zit wat je zoekt er op het eerste oog niet bij? Check dan eerst even het Servicepunt ABC of het algemene ABC voor studenten.

6. Onze bibliotheek: digitaal en 24/7 open

De bibliotheek van Inholland heeft een volledig digitale collectie. Via de bibliotheekwebsite heb je 24 uur per dag, zeven dagen per week toegang tot talloze informatiebronnen voor studie en onderzoek. Als je in rust wilt studeren, kun je terecht in het studiecentrum. Als je hulp nodig hebt tijdens je zoektocht naar literatuur, dan kun je vragen stellen aan onze informatiespecialisten. Met hun specifieke vakkennis helpen en leren ze jou om snel en effectief betrouwbare en relevante bronnen te vinden en te verwerken.