6 niet te missen tips voor een topstart!

Om je een goede start met je opleiding te laten maken hebben we zes praktische tips voor je. Daarmee maak je een goede stap in de juiste richting!

1. Download de MyStart-app

Alles over de start van je opleiding en je introductieprogramma vind je in de MyStart-app. Is je inschrijving nog niet compleet? In de app zie je wat je nog moet regelen om het rond te krijgen.

2. Download de MijnInholland-app

Je cijfers, je rooster(wijzigingen) en beschikbare lokalen vind je in de MijnInholland-app. Ontvang via deze app notificaties over veranderingen in je rooster. Je kunt er zelfs je studievoortgang bijhouden en kijken of een docent aan- of afwezig is.

3. Inholland bibliotheek - 24/7 per dag in de cloud

Via de digitale bibliotheek van Inholland heb je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot de digitale collectie in de cloud. De bibliotheek heeft geen papieren collectie, je hoeft dus niet meer naar de balie te komen om boeken te lenen. Log in op de website en je hebt toegang tot eindeloos veel informatiebronnen die je kunt raadplegen voor studie- of stageopdrachten. Of het nu gaat om boeken, artikelen of databanken met informatie over alle denkbare onderwerpen.

4. Hoe werkt mijn Inholland-account?

Van de Centrale Studentenadministratie heb je je eigen Inholland-account (met studentnummer, e-mail en inloggegevens) gekregen. Hiermee kun je gebruik maken van de computers en werkplekken op alle Inholland-locaties en overal ter wereld inloggen. Alle Inholland–locaties hebben wifi van eduroam, met je Inholland-inloggegevens heb je direct toegang tot internet en tot het Inholland-netwerk.

5. Insite en digitale service-omgeving

Op Insite, het intranet van Inholland, heb je toegang tot alle informatie die je nodig hebt tijdens je opleiding. Op de startpagina lees je het laatste Inholland-nieuws en staan er links naar roosters, klassenlijsten en het studentenstatuut.


Via het Servicepunt op Insite kun je van alles online regelen. Je kunt via deze digitale service-omgeving laptops, camera's en allerlei andere apparatuur reserveren en bestellen.

6. De studentendecaan is er voor jou!

Heb je bijzondere omstandigheden waardoor je meer tijd nodig hebt voor je studie? Maak dan een afspraak met de studentendecaan. Geen enkele vraag is te vreemd of te klein. Een gesprek met je studentendecaan kan je verder helpen en is altijd strikt vertrouwelijk. Krijg je te maken met ongewenst gedrag? Neem dan contact op met de vertrouwenspersoon.