Praktische tips voor een topstart!

Om je een goede start met je opleiding te laten maken en je snel thuis te laten voelen hebben we praktische tips voor je.

Studeren is veel meer dan alleen 'school'

Sterk, gezond en optimistisch in het leven staan. Dit is belangrijk om jouw studietijd goed door te komen én wat Hogeschool Inholland graag mogelijk maakt. Studeren is veel meer dan alleen 'school'. Het is je draai vinden in je leven als student. Een stad ontdekken en vrienden maken. Jezelf ontwikkelen. Erachter komen wat jou gelukkig maakt. En je studietijd met succes afronden waardoor jij met een goed gevoel de toekomst tegemoet gaat. Hoe? Door goed contact met andere studenten, docenten en coaches, de juiste tools en begeleiding, maar vooral door het samen te doen.

Al jouw programma's en apps via Iris

Al jouw apps en systemen die je studententijd een stuk makkelijker kunnen maken. Je vindt ze via Iris. Je kunt je eigen startpagina inrichten met jouw favoriete apps, systemen en pagina's, bijvoorbeeld het applicatieportaal . In deze explainer zie je hoe het werkt.

Moeite met studeren om wat voor reden dan ook? De studentendecaan is er voor jou!

De studentendecaan is er voor jou als studeren door bijvoorbeeld ziekte, familieomstandigheden of dyslexie minder goed lukt. Wil je weten wat we doen? Bekijk de video! Je kunt altijd aankloppen om hulp te krijgen en goede afspraken te maken. Meer informatie vind je via Weten & Regelen op Iris.

Vraag? De Onderwijsgids geeft antwoord!

Is er iets onduidelijk over je opleiding? Of heb je bijvoorbeeld een vraag over een tentamen? De Onderwijsgids geeft antwoord. De Onderwijsgids bevat informatie die voor jou als student belangrijk is. Met informatie over jouw rechten en plichten. Het is goed om op de hoogte te zijn van beide. Nu al vragen over jouw rechten als je dyslexie hebt of het aanvragen van vrijstelling? Lees het in de Onderwijsgids!

Gebruik je Inholland-account!

Van de Centrale Studentenadministratie heb je je eigen Inholland-account (met studentnummer, e-mail en inloggegevens) gekregen. Hiermee kun je gebruik maken van de computers en werkplekken op alle Inholland-locaties (via wifi van eduroam) en overal ter wereld inloggen. Ga naar iris.inholland.nl, log in en je hebt direct toegang tot het Inholland-netwerk.

Bezoek de digitale bibliotheek: 24/7 open

De bibliotheek van Inholland heeft een volledig digitale collectie. Via de app 'Bibliotheekcollectie' onder Mijn apps op Iris zoek je in de collectie. In Weten & Regelen vind je antwoord op vragen over zoeken, bronvermeldingen, literatuurlijsten, auteursrechten en onderzoeksondersteuning. Mail voor vragen naar bibliotheek@inholland.nl óf bel 088 4661 661!

Ontdek Moodle, jouw digitale leeromgeving!

Verdiep je bij aanvang van je studie meteen in Moodle, de online leeromgeving van Inholland. Je werkt hierin samen met studenten én docenten aan projecten, en vindt hier ook lesmateriaal. Moodle is visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk, toegankelijk op alle (mobiele) apparaten en biedt veel nieuwe mogelijkheden voor online werkvormen. Log direct in op Moodle om de omgeving alvast te verkennen.

Gratis opslagruimte!

USB-sticks, een DropBox? Allemaal niet nodig. Als student van Inholland krijg je heel veel opslagruimte op OneDrive. 1000 Gigabyte voor nul euro! Op elk apparaat, altijd beschikbaar Je bestanden op OneDrive for Business zijn overal beschikbaar: Android, iPhone, laptop en MacBook. Lukt het niet of is je eigen apparaat niet in de buurt? Dan kun je er via portal.office.com en OneDrive toch bij! Bestanden delen Groot voordeel van OneDrive is dat je bestanden met andere studenten kunt delen, maar ook met docenten en externe contacten! Meer digitips? Open nu jouw digitale goodiebag!