Praktische tips voor een topstart!

Om je een goede start met je opleiding te laten maken en je snel thuis te laten voelen hebben we praktische tips voor je. Over de studentendecanen, de Onderwijsgids, de digitale bibliotheek.. en meer!

Programma's en apps

Wist je dat je bij Hogeschool Inholland jouw eigen startpagina (iris.inholland.nl) kunt inrichten met jouw favoriete apps? Check deze Explainer om te zien welke systemen en apps jouw studententijd een stuk makkelijker kunnen maken!

Moeite met studeren om wat voor reden dan ook? De studentendecaan is er voor jou!

De studentendecaan is er voor jou als studeren door bijvoorbeeld ziekte, familieomstandigheden of dyslexie minder goed lukt. Wil je weten wat we doen? Bekijk de video! Je kunt altijd aankloppen om hulp te krijgen en goede afspraken te maken. Meer informatie vind je via Weten & Regelen op Iris.

Vraag? De Onderwijsgids geeft antwoord!

Is er iets onduidelijk over je opleiding? Of heb je bijvoorbeeld een vraag over een tentamen? De Onderwijsgids geeft antwoord. De Onderwijsgids bevat informatie die voor jou als student belangrijk is. Met informatie over jouw rechten en plichten. Het is goed om op de hoogte te zijn van beide. Nu al vragen over jouw rechten als je dyslexie hebt of het aanvragen van vrijstelling? Lees het in de Onderwijsgids!

Gebruik je Inholland-account!

Van de Centrale Studentenadministratie heb je je eigen Inholland-account (met studentnummer, e-mail en inloggegevens) gekregen. Hiermee kun je gebruik maken van de computers en werkplekken op alle Inholland-locaties (via wifi van eduroam) en overal ter wereld inloggen. Ga naar iris.inholland.nl, log in en je hebt direct toegang tot het Inholland-netwerk.

Bezoek de digitale bibliotheek: 24/7 open

De bibliotheek van Inholland heeft een volledig digitale collectie. Via de app 'Bibliotheekcollectie' onder Mijn apps op Iris zoek je in de collectie. In Weten & Regelen vind je antwoord op vragen over zoeken, bronvermeldingen, literatuurlijsten, auteursrechten en onderzoeksondersteuning. Mail voor vragen naar bibliotheek@inholland.nl óf bel 088 4661 661!

Ontdek Moodle, jouw digitale leeromgeving!

Verdiep je bij aanvang van je studie meteen in Moodle, de online leeromgeving van Inholland. Je werkt hierin samen met studenten én docenten aan projecten, en vindt hier ook lesmateriaal. Moodle is visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk, toegankelijk op alle (mobiele) apparaten en biedt veel nieuwe mogelijkheden voor online werkvormen. Log direct in op Moodle om de omgeving alvast te verkennen.