Studeren in tijden van corona

Studeren in tijden van corona, hoe doe je dat? We realiseren ons dat jij, en je ouders, daar veel vragen over hebben. We hebben de meestgestelde vragen op een rijtje gezet.

Krijg ik straks ook les op locatie, of alleen online? Het onderwijs gaat gewoon door. Zolang de coronamaatregelen gelden ziet het er wel anders uit dan normaal. De meeste lessen krijg je voorlopig online. Een uitzondering geldt voor praktijkonderwijs en toetsen. Meer informatie hierover krijg je via je opleiding.

Wat heb ik allemaal nodig voor online onderwijs? Regel een goede thuisstudeerplek met een computer/laptop en wifi. We werken met verschillende programma's. Als je laptop aan speciale eisen moet voldoen, dan lees je dat in de MyStart-app. Log je in met je Inholland-account op het hogeschoolnetwerk? Dan kun je optimaal aan de slag met de opdrachten.

Is er wel een introductie? Wij vinden het heel belangrijk om je een warm welkom te geven. Je krijgt dus zeker een introductieprogramma, maar in een andere vorm.

Hoe is mijn begeleiding geregeld? Jouw docenten doen er alles aan om jou vanaf de start van je nieuwe studie goed te begeleiden. Als eerstejaars krijg je daarbij een studieloopbaanbegeleider toegewezen waar je met al je vragen terecht kunt.

Mocht ik toch naar school gaan voor bijvoorbeeld praktijklessen, toetsen of gewoon om te studeren, ben ik dan wel veilig? We adviseren je sowieso zoveel mogelijk thuis te studeren. Mits er voldoende ruimte is kun je ook naar de hogeschool komen. In de gebouwen houden we ons aan de 1,5 meter-maatregel. Verder gelden de algemene regels:

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle toegankelijke binnenruimtes, zoals de hal, de gangen en de kantines van Inholland. In de collegeruimtes, kantoren en vergaderruimtes geldt het niet. Daar ben je vrij om een mondkapje op te doen als je dat prettig vindt.
  • Schud geen handen.
  • Was regelmatig je handen
  • Moet je hoesten of niezen? Doe dit dan in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes, en gooi ze na gebruik weg. Was daarna je handen.
  • Heb je koorts, luchtwegklachten of een neusverkoudheid? Blijf dan thuis en meld je ziek bij je studieloopbaanbegeleider.

Via Weten & Regelen op Iris vind je meer vragen en antwoorden over corona.