Inholland Podcast

Wil jij je laten inspireren door bijzondere verhalen van onze studenten en afgestudeerden? Volgen ze hun hart? Van welke fouten hebben ze geleerd? Hoe zetten ze door? Wat willen ze aan je meegeven? Luister nu naar de Inholland Podcast!

Hoe maak je in 1 week tijd van Texel een zelfvoorzienend eiland?

In vijf verschillende groepen werkten studenten van de opleidingen Tourism Management, Landscape & Environment Management, Luchtvaarttechnologie, Creative Business, Bouwkunde en Technische Bedrijfskunde intensief samen. “Een unieke samenwerking”, zo geven de betrokkenen van het project aan. Hoe kijken ze terug op de week van Planet Texel?

Luister nu onze Podcast special!

Associate lector Fred Gardner en projectleider Jos van Dam vertellen over het ontstaan van Planet Texel. Studenten Nienke, Daan en Wessel laten hun licht schijnen over de samenwerking tussen meerdere opleidingen. Docent Ted van der Klaauw deelt zijn ervaringen. En Texelaars Pepijn Lyklema en wethouder Hennie Huisman kijken naar de toekomst van een zelfvoorzienend Texel.

'Tijdens mijn stage kwam ik erachter dat dit écht bij mij past.’

Stage lopen in het buitenland met kinderen die een mentale beperking hebben, geen Engels spreken en met een andere cultuur leven. Hoe ga je daarmee om? Het was voor Elvira Koomen, student Sportkunde, een spannende en waardevolle stap. “Ik heb redelijk snel besloten om in het buitenland stage te lopen. België, Frankrijk en Spanje stonden op mijn verlanglijstje, maar toen werd mij de optie geboden om stage te gaan lopen in Bali bij een school met kinderen met een mentale beperking. Het project klonk zo gaaf en mooi, dus die kans moest ik aangrijpen.”

Wil je het hele verhaal van Elvira horen?

  • Hoe is het om voor het eerst alleen naar het buitenland te gaan?
  • Wat moet je regelen voordat je op internationale stage gaat?
  • En wat vinden klasgenoot Mariska en docent Kris Zwemmer van haar?