Die Durft....

Moed hebben. Dapper zijn. Durven. Om keuzes te maken, kwetsbaar te zijn, je gevoel te volgen. Nabila Zahaf (28), oud-student en huidig docent Integrale Veiligheidskunde bij Hogeschool Inholland, is niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Want zij durft…

... Te stoppen met het eten van chocola en andere producten die toegevoegde suikers bevatten

... Programmeerlessen voor dummies te volgen

... Voor de klas te gaan staan “In het begin was ik onzeker, over mijn rol als docent: lesgeven is zoveel meer dan kennis overbrengen. Inmiddels heb ik mijn eigen stijl: tijdens mijn colleges maak ik tijd voor het delen van mijn eigen dilemma’s of voor persoonlijke verhalen van studenten. Zij vinden het tof dat ze bij mij zichzelf kunnen zijn, en ook met me kunnen praten over mooie sneakers of goede Netflix-series.

... Weer een hond te aaien

... Een dag lang twee verschillende sokken te dragen: een zwarte en een Hello Kitty-roze

... Op een Duitse Kerstmarkt op de foto te gaan met random mensen

... Meer dan vijftig van haar ruim zeventig paar sneakers weg te geven “Nadat ik een paar bordeaux-paars-gele Nike Huaranches kocht – een nogal gedurfde colorway – groeide mijn sneakercollectie hard. Uiteindelijk had ik teveel sneakers, die ik ook nog ‘ns nauwelijks droeg. Ik bedacht toen dat ik heel blij zou worden als ik die schoenen weg kon geven aan mensen die ze hard nodig hebben. Dus dat deed ik. Om andere sneakersheads te motiveren hetzelfde te doen, startte ik Share Your Kicks, dat je kunt volgen via Instagram (@shareyourkicksnl).”

... Wildvreemden te complimenten met de toffe sneakers die ze dragen

... Drie dagen lang haar smartphone uit te zetten “Het was heel onwennig, zonder smartphone. Maar al na een paar uur genoot ik meer van alles om me heen. En merkte ik dat ik meer tijd had, om een boek te lezen bijvoorbeeld. Tegenwoordig beperk ik het aantal apps op mijn telefoon. Voor mij geen socials meer en geen games. Ik wil mijn schermtijd zoveel mogelijk beperken, maar zit toch al snel op vier uur per dag.”