Dat was me het introweekje wel

De start van het nieuwe studiejaar verliep dit jaar anders dan normaal vanwege corona. Toch was het een gevarieerde en leuke introductie. Wat vond jij?

Pabo Alkmaar

Met elkaar het water op om te suppen en te varen was voor de nieuwe Pabo-studenten een ideale manier om kennis te maken, of op het strand. Genoeg ruimte ook om voldoende afstand te kunnen houden!

Social Work Alkmaar

Bij de opleiding Social Work gingen de nieuwe studenten op vossenjacht, compleet met een bijzondere speeddate op 1,5 meter. Het was een enerverende route door de stad onder begeleiding van enthousiaste tweedejaarsmentoren. En onderweg kwam je verklede docenten tegen met verrassende activiteiten! Met als hilarisch hoogtepunt een yoga-sessie die op de lachspieren werkte.

Business IT & Management

"Een nieuwe school met nieuwe mensen, nieuwe gezichten en ook nieuwe inzichten. Een goede eerste dag van een nieuwe stap”, vertelt een enthousiaste student over de introductie bij de opleiding Business, It & Management. "Van de hele dag slapen en het wakker worden veel te laat, naar acht uur bij Inholland voor de koffieautomaat. Eerste dag en iedereen die meepraat”, laat een andere student van Business IT & Management weten, met veel gevoel voor poëzie.

Een medestudent doet een andere poging een en ander rijmend samen te vatten: “In Alkmaar langs de molen en door de zijstraat. Maar nu gaat het echte werk beginnen. Maakt niet uit of je van havo of mbo komt, iedereen zit hierbinnen. Selfies gemaakt in Alkmaar z’n hoeken, maar morgen alweer diep in de boeken. Tijdens de online les niet gaan tukken, met genoeg inzet moet het vast wel lukken.”

Technische Bedrijfskunde & Business Studies

Met zijn havo-diploma op zak staat Boris Bot (16) uit Hoorn op het punt met zijn opleiding Technische Bedrijfskunde te beginnen. "Van de introductie wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Ze beachten goede oplossingen en een leuk programma. Zeker het speeddaten was erg handig om iedereen te leren kennen.” Een nieuwe studente bij de opleiding Business Studies liet weten: "Ik vond de online introductie heel leuk. Ik had van tevoren het idee dat het heel saai zou worden maar het was onwijs tof."