Studentsucces

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de student zich thuis voelt op onze locatie, de vrijheid voelt om zichzelf te kunnen zijn en gefaciliteerd wordt in zijn of haar talentontwikkeling? Kortom, studentwelzijn staat centraal bij studentsucces. In 2020 doen we onderzoek onder studenten en docenten, maken we een plan om dit verder vorm te geven en gaan we starten met het opzetten van een studentsuccescentrum. Belangrijkste succesfactor voor ons hierbij… studentbetrokkenheid, voor en door de student. Maar we doen natuurlijk al heel veel op de locatie. Zo zijn er buddyprojecten waarbij ouderejaars studenten de eerstejaars begeleiden. De studieverenigingen organiseren stagemarkten en decanen helpen topsporters bij het succesvol zijn bij zowel het sporten als studeren.

“Meewerken aan de ontwikkeling van het studentsuccescentrum is uitdagend en erg leerzaam, en dat komt niet alleen door de pizza-sessies. Goed dat de hogeschool de focus heeft op talentontwikkeling en het welzijn van de studenten.”

- Thijs Monshouwer, student BIM

VOORBEELD


Mix & Match

Event door studievereniging Technische Bedrijfskunde (TBK)

VOORBEELD


NK trampolinespringen Roel

Hij traint maarliefst 25 uur per week. Moet ook wel als je elke drie weken op topsportniveau presteert. Trampolinespringer Roel Teillers studeert Werktuigbouwkunde bij Inholland Alkmaar. In 2017 won hij de Wij Inholland award Topsport en heeft sindsdien mooie stappen gemaakt.

VOORBEELD


Speeddaten met hoog rendement

Tijdens het jaarlijkse stage-evenement Connect2Business, 12 maart bij Inholland Alkmaar, maakten 200 Alkmaarse studenten Business Studies, Accountancy en Finance & Control kennis met in totaal 50 bedrijven, op zoek naar de ideale stageplaats.