Regionale samenwerkingen

Vanuit onze missie en visie willen wij met ons onderwijs en onderzoek bijdragen aan een duurzame, gezonde en creatieve samenleving. Dat doen we door toekomstige professionals op te leiden die succesvol kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Studenten, docenten en bedrijven creëren een leergemeenschap waarin samen continu leren, werken aan realistische vragen, opdrachten, onderzoek en nieuwe kennis ontwikkelen centraal staat. We zien hierbij de regio als rijke leeromgeving.

“Wij willen met ons onderwijs en onderzoek bijdragen aan een duurzame, gezonde en creatieve samenleving.”

- Jet de Ranitz

CASE


Planet Texel

In 2020 wil Texel 100% zelfvoorzienend zijn. Een groep van 38 studenten van verschillende opleidingen van de Inholland-locaties Rotterdam, Delft, Haarlem en Alkmaar werkte in maart een week lang aan creatieve plannen om Texel duurzamer te maken.

CASE


Huisduinen

Hoe maak je een dorp zelfvoorzienend en volledig duurzaam? Het Noord-Hollandse Huisduinen gaat ervoor en nodigde studenten van diverse opleidingen van Inholland uit om ter plekke mee te werken aan deze ambitie. Samen met mbo-studenten, bedrijven en inwoners maken zij plannen op maat.

VOORBEELD


Verpleegkunde

Hogeschool Inholland is optimistisch over de toekomst van de zorg, meldt NH Nieuws in een reportage bij Inholland Alkmaar. Met opleidingen Verpleegkunde in Alkmaar en Amsterdam, ziet de hogeschool een duidelijke groei in het aantal eerstejaars en instromende studenten.

VOORBEELD


Brandaris Social Work

Onderzoeksproject Crossing Borders, met internationale samenwerking van studenten en docenten en onze opleidingen Social Work en Verpleegkunde.