Collega’s coachen en ontwikkelen

De regionale samenwerkingen waarin actuele en authentieke vraagstukken vanuit de ondernemers en onze lectoren in ons onderwijs worden verweven zorgen voor een nieuw soort onderwijs. En deze onderwijsvernieuwing zorgt voor een andere rol van de docenten en collega's van Inholland Alkmaar.

“Ik heb tijdens mijn stage bij Create nieuwe werkwijzen gezien en deze kan ik direct toepassen in mijn lessen marketing.”

- Paul Jaspers, docent marketing

VOORBEELD


Docentenstage

Paul Jaspers, marketingdocent van Inholland Alkmaar, liep in 2019 een aantal weken stage bij Create in Alkmaar. Zijn ervaringen zijn bijzonder positief. De hbo-docent heeft nieuwe werkwijzen gezien en kan dit toepassen in zijn lessen. Zo ging hij onder andere mee op klantbezoek met Daan van der Slikke, productmanager bij Create. Uiteindelijk heeft de docentstage ook geresulteerd in een gastcollege van Daan aan de Alkmaarse studenten.

VOORBEELD


Masterclass

‘Samen onderzoeken’ was dinsdag 14 mei de titel van de derde masterclass, georganiseerd door innovatieplatform TerraTechnica, in samenwerking met Inholland Alkmaar en Inholland Academy. Het was opnieuw een inspirerende masterclass met veel handvatten voor de noodzakelijke transitie binnen ‘De wereld die verandert’. "Deze serie verdient een groter publiek", aldus de enthousiaste reactie van een deelnemer.